Обикновено си мислим, че на нас това няма да ни се случи, защото винаги сме внимателни като пешеходци и спазваме правилата когато управляваме автомобил, велосипед или мотоциклет. Но съвсем неочаквано и внезапно автомобил навлиза в лентата ви за движение и ви удря, без да имате възможност да реагирате или пък на пешеходната пътека спира автомобил, за да ви даде възможност да пресечете, тръгвате, но щом стъпите в следващата лента, друг автомобил с висока скорост ви помита. Озовавате се в болницата, където обикновено не особено любезен персонал ви оказва медицинската помощ, за която му стигат силите и компетентността.

Доста често се случва екипът на спешна помощ да не констатира всичките ви увреждания и травми, да не ви направят нужните изследвания, да не ви предложат болнично лечение, въпреки, че е необходимо, да не ви предпишат лекарства, нито да ви насочат към специалисти. Това не само, че ще затрудни възстановяването ви от травмите, но и ще затрудни доказването на всички увреждания, които сте получили и тяхната връзка с инцидента. Например счупени ребра, дори тежки фрактури на гръбначен стълб е възможно да не бъдат установени от екипа на спешна помощ, а да се установят впоследствие при преглед от специалист травматолог, след като пострадалият вместо да се възстанови, се чувства все по-зле.

Клиенти, които се  обръщат към нашата адвокатска кантора в първите дни след катастрофата, ние консултираме и относно тяхното лечение, необходимост от допълнителни изследвания, насочваме към специалисти с цел както по-качествено лечение, така и събиране на необходимите документи за предявяване на претенция към застрахователя за изплащане на обезщетение.